Paardenkracht voor Pubers

In je kracht met paardenkracht!

Een unieke training voor schoolverlaters, brugklassers en kinderen die volop in hun ontwikkeling zijn in de “puberfase”. Kortom voor elk kind in deze levensfase dat behoefte heeft aan extra begeleiding in de sociale ontwikkeling en emotionele groei.

DOEN | ERVAREN | LEREN

De ervaringsgerichte training wordt gegeven door 2 ervaren coaches én paarden!

De kinderen werken in kleine groepen aan ontwikkelingsdoelen en voelen zich daardoor meer zelfverzekerd. Ze leren vaardigheden om in het dagelijks leven toe te passen zoals duidelijk communiceren, NEE kunnen zeggen wanneer iets niet goed voelt, effectief samenwerken en veel meer. Samen in beweging, samen leren door aan de slag te gaan met praktijkopdrachten.

In de cursus Paardenkracht voor Pubers worden thema’s behandeld zoals: communicatie, omgaan met nieuwe situaties, je ruimte verkennen, grenzen aan geven en bewaken, groepsprocessen, omgaan met emoties en meer. Ieder kind ontvangt een eigen persoonlijk werkboek, waarin ook ouders, en andere familieleden mee leren. Zo ondersteunt de leermethode het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Waarom met paarden?

Er is bewust gekozen voor een cursus mét paarden. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de paarden wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. Paarden zijn zeer sensitief en pikken elk signaal feilloos op. Daardoor spiegelt het paard het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de paarden oefenen. Door de directe feedback van de paarden en de deskundige begeleiding van de coaches ontstaan er essentiële leermomenten.

We organiseren deze cursus meerdere malen per jaar in Noord-Holland en Zuid-Holland. Aan de cursus zullen minimaal 4 en maximaal 6 kinderen deelnemen. Er zijn tijdens de cursus 2 professionele coaches aanwezig zodat veiligheid en aandacht te alle tijden gewaarborgd zijn.

Kosten voor deze 5 trainingen en het terugkom-moment zijn €345,-
De eerste aanmeldingen voor een nieuwe reeks zijn binnen, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor een start deze winter.

Wil je meer informatie of ben je nieuwsgierig wanneer de volgende training van start gaat, neem contact met mij op.

info@paarden-en-coaching.nl
06 22 97 99 05