Over Louwrien

Als je met Louwrien werkt zal je een vrolijke, enthousiaste, oprecht geïnteresseerde en nieuwsgierige vrouw ontmoeten. Ze is ambitieus, nuchter en intuïtief en werkt resultaatgericht. Haar communicatie is helder, open en direct.

Op 1 januari 2021 is Louwrien Buisman gestart met haar bedrijf, Paarden en Coaching. Ruim 20 jaar is zij werkzaam in het bedrijfsleven, vooral binnen de farmacie in management- en directiefuncties. Een veelzijdige periode waar zij kennis opdeed over de dynamiek binnen een organisatie en interesse ontwikkelde in het optimaliseren van samenwerking binnen en tussen teams/afdelingen. Naast deze groepssystemen, ontdekte zij ook dat je moet uitgaan van de kracht van mensen als individu, hoe belangrijk individueel coachen en het werken aan zelfvertrouwen is en hoe je trainingen op de juiste manier inzet om mensen te laten groeien.

“Het bedrijfsleven heeft mij geleerd dat ik houd van hard werken, bouwen en veranderen, successen behalen en het vieren daarvan. De keerzijde is dat dit best wat van je vergt. Opletten dat je de mensen om je heen, met wie je dit samen doet, niet uit het oog verliest en bij de kudde houdt en de kudde bij elkaar houdt.”

Een aantal jaar geleden was het tijd voor een nieuwe wending en besloot Louwrien haar andere passie, werken met paarden, te verkennen en dit te combineren met de jarenlange ervaring die zij had opgedaan in het management van verschillende organisaties. De combinatie van ‘de mens in een organisatie’ en de mogelijkheid om met de gave van paarden mensen verder te brengen, vind zij fascinerend. Tijdens de opleiding tot Horse Assisted Coach werd zij direct bevestigd in het feit hoe mooi het is en hoeveel energie het geeft om iemand kunnen helpen met een hulpvraag, een wens of een probleem door de kracht van paarden in te zetten.

Mocht het nog niet duidelijk zijn, Louwrien houdt van paarden. Als klein meisje was ze al niet weg te slaan bij deze fascinerende dieren. Vanaf haar 6e rijdt ze paard, vaak op kleinschalige stallen met veel aandacht voor het welzijn van het paard. Toen zij 12 was, begon ze met rijden op paarden van anderen waardoor ze voor het eerst de vrijheid van een eigen paard ervoer en leerde verantwoordelijk te zijn voor een dier. Het werd haar tweede natuur om goed te kijken naar het paard, signalen te herkennen en zich te realiseren dat jouw beslissing invloed heeft op het welzijn van het paard. Na jaren verschillende paarden te hebben bereden werd het tijd voor een eigen paard.

Het werd een periode van vallen en opstaan. In eerste instantie heeft zij een paard gekocht waarmee de connectie niet was zoals Louwrien het had verwacht en het lastige besluit om dit paard weer te verkopen volgde. Ruim 15 jaar geleden kocht zij Oberons Mister Floyd, een eigenwijze vierjarige Welsh-Cob.

Ondanks dat Floyd nu 20 jaar is en ver over de 600kg weegt, is hij nog wel een eigenwijze pony met veel humor, waar zij met plezier haar handen vol aan heeft. Floyd heeft haar geleerd mensen en dieren om zich heen te observeren. Dat maakt dat ze nadenkt over dat wat ze ziet. Louwrien zou tegen mensen willen zeggen: “Sta open voor verandering en kijk met regelmaat eens in de spiegel naar die persoon die je daar ziet.” Uiteindelijk zou je kunnen zeggen dat haar historie met Floyd en de andere paarden in haar leven haar hebben gebracht waar ze nu staat.

“Direct hadden Floyd en ik de connectie die ik voor ogen had. In al die jaren hebben we enorm veel van elkaar geleerd en is onze band intens en vol vertrouwen.”